Vuur & IJs | Het zit allemaal in je

Vuur & IJs

een vrijer en energieker leven door het
omarmen van alles wat in je leeft

Online ademsessie

Iedere nieuwe maan en iedere volle maan begeleiden wij een online ademsessie waarmee je dieper in contact komt met alles wat in je leeft.

Adem je mee?

Vuur & IJs Dag

Wat is jouw passie? En waar loop je juist voor weg? Tijdens deze dag verken je je eigen Vuur & IJs en verbind je met gelijkgestemden.

Kijk via de knop hieronder voor de komende edities!

1 op 1 aandacht

Duik dieper in jezelf.

Met persoonlijke aandacht ontdek je meer over jezelf.

Over de keuzes die je hebt te nemen. Wat je daarbij in de weg staat en hoe je daar mee om kunt gaan.

Je leert loslaten en vastpakken.

Vuur & IJs gaat over jezelf echt leren kennen. We spelen met deze elementen en zoeken de grenzen op van ons eigen vuur, zonder ons al te ernstig te verbranden. We dompelen ons onder in ijs en leren ook deze kracht recht in de ogen te kijken. We verbinden onze kwetsbaarheid met de al aanwezige oerkracht die hierbij hoort. We oefenen om volledig bewust aanwezig te zijn en ons te verbinden met ons volledige zelf.

Met alles wat we zijn, de diepte van ons zelf omarmen.

Vuur staat voor je passie. Dat waar je ogen van gaan stralen, waar je ’s ochtends je bed voor uitspringt. Dat waar je je voor op de borst klopt. Het vuur staat voor de drijvende kracht die je voelt als je bezield bezig bent. Die kracht waar je energie van gaat stromen. Het gaat over de kwaliteiten die je hebt. Je doorzettingsvermogen, je vermogen om te zorgen, je werkethiek.

IJs staat voor dat waar je liever voor wegloopt, dat wat je moeilijk accepteert. Dat wat jij als negatief bestempelt. Je vermogen om egoïstisch te zijn, je angsten, de keren dat je opgeeft. Je verslaving, die momenten dat je niet doet wat je je hebt voorgenomen, je ongezonde gewoontes. Je sombere buien, je depressie, je grootsheidwaanzin.

Wat is jouw Vuur & IJs?

Soms lijkt het alsof de moderne samenleving zo is ingericht dat het alleen maar om comfort draait. Dat er geen contrast meer mag bestaan. Letterlijk wordt open vuur steeds meer verboden en lijkt het alsof we collectief steeds banger zijn voor de kou, straks word je nog ziek!

Doordat we zo bang zijn ons te branden aan het vuur, blijven we er uit de buurt. Doordat we bang zijn te bevriezen zetten we allerlei externe beschermingsmechanismen in gang. Door het wegvallende contrast worden we steeds meer geconditioneerd voor middelmatigheid.

We vergeten diep in en uit te ademen. We stappen vanuit ons volledig geautomatiseerde en geconditioneerde huis van 20ºC, in onze auto met airco, naar het kantoor waar zelfs de luchtvochtigheid wordt gereguleerd. Onbewust neemt onze lichamelijke flexibiliteit af en maken we onszelf steeds zwakker.

We vergeten de kracht van ons eigen Vuur en ijs. We leven ons leven in de comfortzone van de veilige middelmatigheid.

Wat doet dit met ons bewustzijn?

Wat doet Vuur & IJs?

Bij Vuur & IJs dagen we je uit de grenzen van jouw eigen vuur en ijs zoveel mogelijk te verkennen.

Dit doen we onder andere met:

Kampvuuravonden

Lezingen (o.a online)

Koudetrainingen

Zoek de grenzen op
van jouw Vuur & IJs

Luister onze podcast

Volg ons op Instagram

Vuur & IJs draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders