Ga op innerlijke reis met Vuur & IJs | Zweethut en truffel ceremonies

Innerlijke reis

Verken je grenzen en achterhaal wat er voor jou echt toe doet,
samen met een groep gelijkgestemden.

Vanuit de behoefte aan authentieke verbinding zijn wij deze activiteit gaan vormgeven. Omdat we een diep verlangen voelen naar oer-verbinding met de natuur, spirit en alles wat is. Een behoefte aan diepe, oprechte bezieling. Een drang naar connectie en van daar uit naar werkelijke verandering.

We horen vaak (en ervaren dit ook zelf) dat mensen zichzelf niet goed genoeg vinden. Dat we het gevoel hebben niet compleet te zijn. Dat mensen zichzelf afleiden en afstompen om niet te hoeven voelen. Ons ego houdt ons klein, zodat het leven blijft zoals wij dat kennen.

Om dit te doorbreken kunnen we rituelen en ceremonies gebruiken. Om ons weer verbonden en heel te voelen. Om te groeien. Om te zien dat wat ons in de greep houdt, gebaseerd is op een illusie. Om te zien wie we werkelijk zijn.

Deze ervaring neem je mee naar je dagelijkse leven.

De Innerlijke Reis is vormgegeven rond het zweethutritueel en de truffelceremonie. Dit weekend vindt plaats bij centrum de Zunnekaant in het buitengebied van Orvelte in Drenthe. Tussendoor maken we samen een warme vegetarische maaltijd boven het vuur.

Overnachten doen we in de verwarmde slaapzaal of kan in je eigen kampeermiddel. Tegen bijbetaling hebben we ook een aantal privé accomodaties beschikbaar. We beginnen op zaterdagochtend rond 9:30 uur en checken zondagmiddag rond 17:00 weer uit.

Inclusief eten en overnachting

Na de zweethut maken we samen een vegetarische maaltijd boven het vuur. Daarna maken we ons na een geleide slaapmeditatie klaar voor de nacht. De overnachting vind plaats in een slaapzaal, in je eigen kampeermiddel, of in tegen bijbetaling één van de accomodaties. Bij je aanmelding kan je hiervoor je wensen aangeven.

De zweethut

Een zweethut ondersteunt je innerlijke reis. In de zweethut maak je een diepe verbinding met alle elementen van de natuur. Je gaat jezelf zien als onderdeel van het grote geheel en verbindt je diep met je intenties en intuïtie.

Na een zweethut voelt het vaak of er een last van je schouders is gevallen. Je voelt je diep gezuiverd op alle niveaus. Het is een ritueel waarbij allerlei emoties komen en gaan. Waarbij je mentale beelden kunt zien die je een richting kunnen geven. Zo dient een zweethut transformatie.

Geschiedenis van de zweethut

Zolang er mensen op aarde zijn, vinden er over de hele wereld al zweethutrituelen plaats. Van Siberië tot Meso-Amerika, van Noord Amerika tot aan de Kaukasus en Afrika. Van de Finse sauna tot het Turkse stoombad. Overal worden variaties op dit ritueel toegepast om bij te dragen aan reiniging, op mentaal, fysiek, emotioneel en spiritueel niveau.

De Lakota Sioux Indianen dragen de zweethut als reinigend ritueel al generaties lang over. Hierbij versterken zij de band met het land waarop zij samen met alle dieren en planten leven. Het ritueel zoals je dat bij ons zult ervaren is hierdoor sterk geïnspireerd.

Het ondersteunt je bij het diep contact maken met jezelf en je omgeving. Zo draagt het bij aan je persoonlijke ontwikkeling. De ceremonie kun je zien als een innerlijke reis voorbij tijd en ruimte, waarbij je onderbewuste zich aan de oppervlakte laat zien.

Hoe verloopt een zweethut ceremonie?

De zweethut is een koepelvormige tent, gemaakt van wilgentakken met daaroverheen dekens. In het midden is een ondiepe kuil waar de hete stenen in geplaatst worden.

Tegenover de opening is een vuurplaats. De watergieter en vuurhoeder begeleiden de hele ceremonie.

We beginnen samen met het voorbereiden van de plaats van de ceremonie. We bedekken de hut met dekens, bereiden het terrein voor en bouwen een basis voor het vuur. We verzamelen rond de vuurplaats voor het plaatsen van de stenen. Aan de stenen kunnen we intenties meegeven en verbinding maken met wat we mee de hut in willen nemen. Daarna steken we het vuur aan en hoeden het vuur en de stenen tot ze heet genoeg zijn. Terwijl het vuur brand en de stenen verwarmd worden begeleiden wij je in de voorbereiding op de hut.

Wanneer de stenen heet genoeg zijn gaan we de hut binnen. Traditioneel gezien ben je in de hut naakt en zit je op de koude aarde. Om bedekt de hut in te gaan kun je gebruik maken van een omslagdoek. Als de hut gesloten is en het binnen aardedonker is, doen we deze af. Samen zitten we in een cirkel om de stenen heen.

De watergieter vraagt de vuurhoeder om de hete stenen en plaatst deze in de kuil en giet er water over. Hierdoor wordt het in de hut warm en vochtig waardoor je gaat zweten. Hij begeleidt het ritueel met meditaties, zang, muziek en gebruikt kruiden en oliën. De ceremonie duurt meestal vier rondes en neemt al gauw een hele dag in beslag.

"Een weekend in het teken van transformatie"

Truffelceremonie

Ga op reis naar binnen. Een truffelceremonie neemt je opnieuw mee in een innerlijke reis naar je onderbewustzijn. Met behulp van de truffels ervaar je tijdelijk een soort superbewustzijn. Hierdoor kijk je op een andere manier naar je problemen. Emoties en gedachten stromen vrijer. Je intuïtie wordt versterkt. Je ego wordt minder dominant. Dit draagt bij aan je proces van persoonlijke ontwikkeling, transformatie en heling.

Bij de truffelceremonie maken we gebruik van truffels met psilocybine en psilocine als werkzame psychoactieve stof. Je maakt hiermee een dieper contact met je onderbewuste. We begeleiden je met geleide meditatie, zang, muziek en verhalen op jouw innerlijke reis. Tijdens deze reis kom je op een andere manier in contact met wat er in jou leeft. Mentaal, emotioneel, fysiek en spiritueel pel je lagen af.

Oeroud en toch actueler dan ooit

Al duizenden jaren worden geestverruimende middelen ingezet als middel om contact te maken met een hoger bewustzijn. Bijna alle inheemse volkeren hebben een ritueel waarbij gebruik wordt gemaakt van een bewustzijnsveranderend plant medicijn. Elk van deze plant medicijnen heeft een psychoactieve stof die invloed heeft op je staat van zijn.

De laatste jaren staan psychoactieve stoffen weer volop in de belangstelling van wetenschap en bio-hackers die zich bezighouden met zelfoptimalisatie. De werking ervan bij gebruik met de juiste intentie – al eeuwen lang bekend – wordt opnieuw op waarde geschat. Voor zowel transformatie processen als een betere werking van je brein worden deze stoffen ingezet.

Kortom, zaterdag staat in het teken van reiniging, zuivering en diep verbinden met je intenties.

Zondag gaan we nog dieper ons proces in en draagt de truffelceremonie bij aan werkelijke transformatie. Eind van de middag checken we samen uit. Indien gewenst is er na afloop nog de mogelijkheid om contact te houden om eventueel meer betekenis te geven aan je deelname.

Praktisch:

Dit is wat Joyce heeft te zeggen over haar ervaring van het Innerlijke Reis Weekend

Aanmelden voor de Innerlijke Reis

Veelgestelde Vragen

Je bent zo ver gekomen dat je onderaan deze pagina nog op een knop klikt om deze tekst te lezen. Dat laat ons wel zien dat je interesse voldoende gewekt is.

Als de teksten je aanspreken, onze manier van presenteren je aanspreekt, als je behoefte hebt aan een mooie dag in de buitenlucht met andere inspirerende mensen, dan is dit zeker iets voor jou.

In principe kan je ook meedoen als er bij jou sprake is van fysieke beperking(en). Mocht er sprake zijn van één van de onderstaande aandoeningen raden wij je met klem aan om voor je aanmelding eerst contact met ons op te nemen:
 • aanwezige hart- en vaatziekten
 • ernstige pryschische aandoening
 • eerste 12 weken van zwangerschap
 • los netvlies
 • gebruik van zware medicijnen
 • epilepsie
 • ernstige luchtwegproblemen
 • diabetes type 1
Twijfel je of je wel mee kunt doen? Neem dan sowieso even contact met ons op via de telefoonnummers of het mailadres onderaan deze pagina.
Dat kan! Wij maken hierbij gebruik van onze algemene voorwaarden .
Hieronder voor de zekerheid nog wel de voorwaarden m.b.t. annuleren.
 • tot 14 dagen van te voren kun je kosteloos annuleren of verplaatsen (naar volgende Vuur & IJs dag)
 • tot 1 week van te voren betalen we je 50% van het door jou betaalde bedrag terug
 • in de laatste week kunnen we helaas niet meer annuleren. Dit omdat we de groep dan vaak niet meer kunnen vullen. Bij minder deelnemers hebben we helaas niet minder kosten. Je kunt er dan wel voor kiezen om jouw plek aan iemand over te dragen of te verkopen.

Tip: 
met een annuleringsverzekering kun je dit risico eventueel indekken.
Wij werken in het Innerlijke Reis Weekend met minimaal 3 begeleiders en maximaal 12 deelnemers.
Als dit je wens is raden wij je af om hieraan deel te nemen. Zowel bij de zweethut als bij de truffelceremonie is de fysieke nabijheid een essentieel onderdeel van de ceremonie.
Wij geloven niet in de ceremoniesetting niet in het bestaan van een “bad trip”. In de ceremonie krijg je precies dat wat je nodig hebt. Als jij tijdens de truffelceremonie angst, verdriet of woede ervaart, is dat welkom. Net als vreugde, liefde en compassie. Wat mensen een bad trip noemen is in eerste instantie te voorkomen door het creëren van een juiste set en setting. Wij besteden veel aandacht aan onze ceremonies. Indien je dan nog steeds een “bad trip” ervaring krijgt wijst dit meestal op opgeslagen trauma energie. We zullen je uitnodigen dit te bevrijden en zijn er voor je.
Helaas kunnen wij dan geen geld teruggeven. Wij raden je aan om als je je hier zorgen over maakt zelf een annuleringsverzekering af te sluiten, dan ben je hiervoor verzekerd.
Helaas kunnen wij dan geen geld teruggeven. Wij raden je aan om als je je hier zorgen over maakt zelf een annuleringsverzekering af te sluiten, dan ben je hiervoor verzekerd.

Neem gewoon gratis en vrijblijvend contact met ons op om je twijfel te bespreken via de telefoonnummers of het mailadres onderaan deze pagina.

Vuur & IJs draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders