Ademsessie - Breathwork

Wil jij meer in verbinding met jezelf komen door middel van breathwork?

Maak nu kennis met de online ademsessie van Vuur en IJs!

Online ademsessie van 1 uur en 15 minuten

Professionele begeleiding met verschillende ademtechnieken en protocollen

Wetenschappelijke en theoretische onderbouwing

Donation-based; je betaalt hoeveel je wilt geven

Meer dan 500 deelnemers gingen je voor

Nieuwe inzichten over jezelf en meer in contact met je lichaam

Waarom je hieraan mee wilt doen!

Breathwork heeft een positieve uitwerking op je autonome zenuwstelsel. Het brengt je meer in contact met je lichaam en alle signalen die het geeft. Het draagt daarnaast bij aan de verwerking van emoties. Vaak krijgen mensen door op bepaalde manieren te ademen inzichten die ze anders niet hadden gekregen.

Tijdens de online ademsessie van Vuur en IJs begeleiden we je met verschillende ademtechnieken, zodat jij de verbinding met jezelf kan maken. Zoals bij een yogales of een meditatie. Maar dan vooral gericht op het ademen.

De sessie is voor iedereen tegen een vrije donatie toegankelijk. Je bepaalt dus zelf wat het voor jou waard is. En als je twijfelt en om welke reden dan ook geen geld wilt of kunt betalen, doe je gewoon gratis mee. Zo houden we het voor iedereen toegankelijk.

Je eerste Vuur en IJs ademsessie inmiddels gehad? Laat ons weten wat je ervan vond en misschien kun je een review achterlaten op Google.

Ademsessie
favicon

Voordelen

Meer rust en ontspanning

Vergroot je lichaamsbewustzijn

Verbinding met je hart

Leer vrijer ademen

Overstijg je denken

Verbind je met gelijkgestemden

Welke methode wordt er gebruikt?

Voor ons is het belangrijk dat er voor alles wat wij doen een theoretische onderbouwing is en dat we deze goed kunnen overdragen. Wij verdiepen ons in de wetenschap en de praktische effecten van breathwork. We kijken naar alle aspecten van ademen. Want ademen is een samenspel van fysieke-, chemische-, emotionele- en spirituele processen.

De basis van onze kijk op ademwerk zit in de werking van je autonome zenuwstelsel en de invloed die de ademhaling daarop heeft. Wij zijn op het gebied van ademwerk erg breed onderlegd en maken graag crossovers van verschillende methodes. We hebben geleerd van verschillende leraren en beschikken over meerdere diploma’s van verschillende methoden.

De meest beoefende vorm van ademwerk is die van de pranayama, een onderdeel van de yogabeoefening. Deze vorm van ademwerk werd al 5000 jaar geleden beschreven in oude Hindoeïstische geschriften en wordt sindsdien overgedragen. Eigenlijk kan je zeggen dat de ademmethodes van vandaag de dag vrijwel allemaal hierop zijn gebaseerd.

Een bekende ademtechniek is bijvoorbeeld de Wim Hof Methode, maar we laten ons ook inspireren door Buteyko, allerlei variaties op de verbonden ademhaling, het bewust worden van je ademhaling door mindfulness, en de Heartmath-methode. Uiteraard kun je een echt Vuur & IJs ademprotocol verwachten!

Reviews van vorige deelnemers

Chantal
Chantal

Nu 3x een online ademsessie bij jullie gedaan en wat een ontspanning en inzichten zeg😍 Je wordt enorm liefdevol ontvangen in de sessie en je mag alles en hoeft niets. Echt een aanrader! Dank jullie wel❤🙏

Marchienes
Marchienes

Gisteren deed ik een ademsessie en al eerder zwom ik in koud water, deed een innerlijke reis weekend met zweethut en truffel ceremonie. Wat het je ook zal brengen, mijn ervaring met Luc en Daan is dat je een persoonlijke, veilige en ware begeleiding krijgt!

Marti
Marti

De ademsessie bracht mij diepe ontspanning. Door de woorden die Luc verbond aan de ademhaling kwam er innerlijk ook iets vrij; vertrouwen en kracht.

Sjoerd
Sjoerd

Ik ben onder de indruk van wat een online sessie kan doen. Ik heb meerdere adem sessies gedaan, maar dit was één van de beste!

Sander
Sander

Daan nam ons mee door de vier seizoenen. Hij gebruikte verschillende ademhalingstechnieken en heeft een fijne stem. Zeker een aanrader!

Jantien
Jantien

Het is bijzonder om te ervaren dat je met zo weinig adem kan en toch zo te ontspannen. Bedankt voor de zorgvuldigheid waarmee de sessie omringd wordt!

Heleen
Heleen

Oh wauw! Heerlijk, wat een rust!

Anke
Anke

Dat was weer een hele fijne ademsessie. Een ontmoeting met en een cadeautje voor jezelf. Dankjulliewel Luc en Daan!

Meld je nu aan voor de eerstvolgende ademsessie!

online-ademsessie

Praktische informatie

Voor de ademsessie maken we gebruik van Zoom, een online dienst voor videogesprekken en webinars. Als je je hebt aangemeld voor een ademsessie, ontvang je voordat de ademsessie begint een e-mail met daarin een link naar de Zoom-sessie. Als je dit nog nooit gebruikt hebt, download de gratis software s.v.p. vooraf. Deelnemen met een telefoon is mogelijk, maar met een PC/Mac werkt het het beste.

Enkele aandachtspunten om rekening mee te houden bij de online ademsessie:

Zorg dat je voldoende de ruimte hebt om te bewegen, we zullen je vragen te staan, zitten en/of liggen, let daarbij op dat je goed rechtop kunt zitten en maak het comfortabel voor jezelf.

Voorkom afleiding, zet je telefoon als het kan op “niet storen” en zoek een rustige plek op waar je niet gestoord wordt.

Met de zoomfunctie kan iedereen elkaar zien, maar als je wilt kun je je video uitzetten. De microfoons worden sowieso uitgezet.

Zorg ervoor dat je niet te zwaar gegeten hebt vlak van te voren

Hou water bij de hand om voldoende te drinken

Enjoy the ride of breathwork! Wat er ook gebeurt, het is precies zoals het moet zijn.

Abonnement

Onze ademsessies zijn vaak volgeboekt.
Om zeker te zijn van een plek in iedere sessie kun je een abonnement overwegen.

Wat je krijgt:

  • automatisch een mail met link naar iedere online ademsessie
  • toegang tot opname van iedere online ademsessie
  • 10% ledenkorting op onze retreats