Ga op reis naar binnen

Truffelceremonie - one day retreat

10:00 - 20:00 uur, Nistelrode (Noord-Brabant)

Truffelceremonie

Een truffelceremonie neemt je mee in een innerlijke reis naar je onderbewustzijn. Met behulp van de truffels ervaar je tijdelijk een soort superbewustzijn. Hierdoor kijk je op een andere manier naar jezelf en jouw situatie.

 • Emoties en gedachten stromen vrijer
 • Je ego wordt minder dominant
 • Je intuïtie wordt versterkt
 • Wat al in je leeft wordt versterkt
 • Je wordt uitgenodigd dit naar buiten te laten komen

Dit draagt bij aan je proces van persoonlijke ontwikkeling, transformatie en heling.

Truffelceremonie

Bij de truffelceremonie maken we gebruik van truffels met psilocybine en psilocine als werkzame psychoactieve stof. Je maakt hiermee een dieper contact met je onderbewuste. We begeleiden je met geleide meditatie, zang, muziek en verhalen op jouw innerlijke reis. Tijdens deze reis kom je op een andere manier in contact met wat er in jou leeft. Mentaal, emotioneel, fysiek en spiritueel pel je lagen af.

PXL_20220227_080153385.PORTRAIT

"Een dag in het teken van transformatie"

DSCF7051

Kleinschalig en exclusief

We werken in deze ceremonie met 2 begeleiders op slechts 4 deelnemers. Dit betekent veel ruimte voor jouw individuele proces. We zorgen ervoor dat je met een heldere intentie aan je reis begint en dragen er zorg voor dat je gedurende de hele ceremonie gezien wordt. Dat je je vrij en veilig voelt.

Aandacht is voor ons het sleutelwoord. Aandacht voor wat er leeft en beweegt. Wij zien het als een kunst om onze harten te openen en met fijngevoelige aandacht aanwezig te zijn bij wat zich dan ook aandient.

Met live muziek wordt dit helemaal belichaamd op een unieke wijze. Iedere ceremonie is weer anders en dat komt precies door deze fijne afstemming.

We maken de ceremonie geheel samen met de deelnemers.

Praktisch:

De ceremonie duurt van 10:00 - 20:00 uur. Dit is inclusief een afsluitende maaltijd.

De locatie is voedselbos Nistelrode, in het buitengebied van Noord-Brabant.

We beschikken hier over een houtgestookte verwarmde yurt als ceremonieruimte.

Na je aanmelding ontvang je meer praktische info en een kleine paklijst

Inclusief alle begeleiding en afsluitende maaltijd.

Het is op deze locatie niet mogelijk om te overnachten. We zorgen ervoor dat als je weggaat, je weer veilig aan het verkeer kunt deelnemen.

Aanmelden voor de truffelceremonie

Veelgestelde Vragen

Hoe weet ik of dit iets voor mij is?

Je bent zo ver gekomen dat je onderaan deze pagina nog op een knop klikt om deze tekst te lezen. Dat laat ons wel zien dat je interesse voldoende gewekt is.

Als de teksten je aanspreken, onze manier van presenteren je aanspreekt, als je behoefte hebt aan een mooie dag in de natuur met een kleine groep inspirerende mensen, dan is dit zeker iets voor jou.

Wat wordt bedoeld met Transformatie?

In de natuur is transformatie heel gewoon. Denk maar aan de rups die in een cocon transformeert tot vlinder. Of een sinaasappel die onder invloed van schimmels langzaam verandert en tot op moleculair niveau wordt getransformeerd. Ook wij hebben geen enkele plicht vandaag hetzelfde te zijn als gisteren en mogen altijd voor transformatie kiezen. 

Alles Blijft
Alles Gaat Voorbij
Alles Blijft Voorbijgaan

 

~ J.A. Deelder (Rotterdam, 24 november 1944 – aldaar, 19 december 2019)

Schimmels zijn in de natuur de meest transformerende organismen die we kennen. Je kunt gerust stellen dat ze transformatie dienen. Wat in de originele vorm geen doel meer dient wordt door schimmels omgezet tot voeding voor planten. 

Sommige rassen bevatten de stoffen psilocybine en psilocine. Die stoffen dienen specifiek transformatie van de geest en horen bij de Psychedelica.

Wat zijn Psychedelica?

Psychedelica is een verzamelnaam voor een groot aantal natuurlijke of synthetische stoffen, die, wanneer wij als mens ze innemen, een verandering van je eigen identiteitsbeleving veroorzaken, meestal met een sterk veranderde beleving van de realiteit. Het worden daarom ook wel geestverruimende middelen genoemd.

De term psychedelica is samengesteld uit de Griekse woorden ψυχή (psuchē, ziel) en δηλοῦν (dēloun, openbaren) en betekent dus letterlijk vertaald ‘geest-openbarend’. Een andere term die voor psychedelica veel wordt gebruikt is Entheogenen. Het bijvoeglijk naamwoord entheogeen betekent ‘afkomstig van de god in onszelf’. Mensen ervaren vaak een bovennatuurlijke ervaring met het gebruik van de truffels in een ceremoniële setting. Je maakt als het ware contact met het heilige dat in jezelf aanwezig is.

 

Wat zijn Magische Truffels?

Wij werken zowel in onze truffelceremonies als in de microdosingtrajecten met de volledig natuurlijke en legale Wakan Tanka “magic truffles”, deze zijn van het ras Psilocybe Utopia. Het is een truffel van de hoogst haalbare kwaliteit. Eigenlijk is het geen truffel (ondergrondse paddenstoel), maar een sclerotia. De sclerotia is wat de schimmel aanmaakt op het moment dat de omstandigheden niet ideaal zijn voor het aanmaken van paddenstoelen (vruchten). Het organisme gebruikt deze sclerotia als voedselreserves. Het voordeel voor de gebruiker is dat de hoeveelheid psilocybine en psilocine (De twee belangrijkste werkzame stoffen) zeer constant is, in tegenstelling tot de zogeheten “paddo’s”. Hierdoor kun je ze zeer nauwgezet en betrouwbaar doseren.

Moet je fysiek helemaal gezond zijn om mee te kunnen doen?

In principe kan je ook meedoen als er bij jou sprake is van fysieke beperking(en). Mocht er sprake zijn van één van de onderstaande aandoeningen raden wij je met klem aan om voor je aanmelding eerst contact met ons op te nemen:

 • aanwezige hart- en vaatziekten
 • ernstige psychische aandoening
 • zwangerschap of borstvoeding
 • glaucoom of los netvlies
 • gebruik van zware medicijnen

Twijfel je of je wel mee kunt doen? Neem dan sowieso even contact met ons op via de telefoonnummers of het mailadres onderaan deze pagina.

Kan ik mijn aanmelding ook annuleren?

Dat kan! Wij maken hierbij gebruik van onze algemene voorwaarden .
Hieronder voor de zekerheid nog wel de voorwaarden m.b.t. annuleren.

 • tot 14 dagen van te voren kun je kosteloos annuleren of verplaatsen (naar volgende editie)
 • tot 1 week van te voren betalen we je 50% van het door jou betaalde bedrag terug
 • in de laatste week kunnen we helaas niet meer annuleren. Dit omdat we de groep dan vaak niet meer kunnen vullen. Bij minder deelnemers hebben we helaas niet minder kosten. Je kunt er dan wel voor kiezen om jouw plek aan iemand over te dragen of te verkopen.


Tip: 
met een annuleringsverzekering kun je dit risico eventueel indekken.

Hoeveel mensen doen er mee?

Wij werken in deze exclusieve truffelceremonie met 2 begeleiders op 4 deelnemers.

Kun je voldoende afstand van elkaar houden?

Als dit je wens is raden wij je af om hieraan deel te nemen. Zowel bij de zweethut als bij de truffelceremonie is de fysieke nabijheid een essentieel onderdeel van de ceremonie.

Wat als ik een "bad trip" krijg?

Wij geloven niet in de ceremoniesetting niet in het bestaan van een "bad trip".

In de ceremonie krijg je precies dat wat je nodig hebt. Als jij tijdens de truffelceremonie angst, verdriet of woede ervaart, is dat welkom. Net als vreugde, liefde en compassie.

Wat mensen een bad trip noemen is in eerste instantie te voorkomen door het creëren van een juiste set en setting. Wij besteden veel aandacht aan onze ceremonies. Indien je dan nog steeds een "bad trip" ervaring krijgt wijst dit meestal op opgeslagen trauma energie. We zullen je uitnodigen dit te bevrijden en zijn er voor je.

Wat als ik op het laatste moment toch ziek ben?

Helaas kunnen wij dan geen geld teruggeven. Wij raden je aan om als je je hier zorgen over maakt zelf een annuleringsverzekering af te sluiten, dan ben je hiervoor verzekerd. 

Ik twijfel of ik wel mee moet doen. Wat nu?

Neem gewoon gratis en vrijblijvend contact met ons op om je twijfel te bespreken via de telefoonnummers of het mailadres onderaan deze pagina.