Zweethut ceremonie

10:00 - 18:00 uur

Centrum de Zunnekaant, Orvelte

Ga op reis naar binnen

In de zweethut maak je een diepe verbinding met alle elementen van de natuur.
Je gaat jezelf zien als onderdeel van het grote geheel en verbindt je diep met je intenties en intuïtie.

  • Na een zweethut voelt het vaak of er een last van je schouders is gevallen.
  • Je voelt je diep gezuiverd op alle niveaus.
  • Het is een ritueel waarbij allerlei emoties komen en gaan.
  • Waarbij je mentale beelden kunt zien die je een richting kunnen geven.
  • Zo dient een zweethut transformatie.

Zolang er mensen op aarde zijn, vinden er over de hele wereld al zweethutrituelen plaats. Van Siberië tot Meso-Amerika, van Noord Amerika tot aan de Kaukasus en Afrika. Van de Finse sauna tot het Turkse stoombad. Overal worden variaties op dit ritueel toegepast om bij te dragen aan reiniging, op mentaal, fysiek, emotioneel en spiritueel niveau.

De Lakota Sioux Indianen dragen de zweethut als reinigend ritueel al generaties lang over. Hierbij versterken zij de band met het land waarop zij samen met alle dieren en planten leven. Het ritueel zoals je dat bij ons zult ervaren is hierdoor sterk geïnspireerd.

Het ondersteunt je bij het diep contact maken met jezelf en je omgeving. Zo draagt het bij aan je persoonlijke ontwikkeling. De ceremonie kun je zien als een innerlijke reis voorbij tijd en ruimte, waarbij je onderbewuste zich aan de oppervlakte laat zien.

martin1-1
vuurhut1

Hoe verloopt een zweethut ceremonie?

De zweethut is een koepelvormige tent, gemaakt van wilgentakken met daaroverheen dekens. In het midden is een ondiepe kuil waar de hete stenen in geplaatst worden.

Tegenover de opening is een vuurplaats. De watergieter en vuurhoeder begeleiden de hele ceremonie.

We beginnen samen met het voorbereiden van de plaats van de ceremonie. We bedekken de hut met dekens, bereiden het terrein voor en bouwen een basis voor het vuur. We verzamelen rond de vuurplaats voor het plaatsen van de stenen. Aan de stenen kunnen we intenties meegeven en verbinding maken met wat we mee de hut in willen nemen. Daarna steken we het vuur aan en hoeden het vuur en de stenen tot ze heet genoeg zijn. Terwijl het vuur brand en de stenen verwarmd worden begeleiden wij je in de voorbereiding op de hut.

Wanneer de stenen heet genoeg zijn gaan we de hut binnen. Traditioneel gezien ben je in de hut naakt en zit je op de koude aarde. Om bedekt de hut in te gaan kun je gebruik maken van een omslagdoek. Als de hut gesloten is en het binnen aardedonker is, doen we deze af. Samen zitten we in een cirkel om de stenen heen.

De watergieter vraagt de vuurhoeder om de hete stenen en plaatst deze in de kuil en giet er water over. Hierdoor wordt het in de hut warm en vochtig waardoor je gaat zweten. Hij begeleidt het ritueel met meditaties, zang, muziek en gebruikt kruiden en oliën. De ceremonie duurt meestal vier rondes en neemt al gauw een hele dag in beslag.

"In de zweethut vind je volledige overgave.
Je hoeft niets te bereiken, niets te worden.
Vol-ledig één zijn met wat is."

Wat maakt onze zweethut zo bijzonder?

Kleine groep van maximaal 15 deelnemers

Veel persoonlijke aandacht. Een uitgebreide check-in. Gedurende de dag is er ook ruimte voor individuele gesprekken.

De ceremonie wordt volledig samen met deelnemers vormgegeven. Je bent zelf dus betrokken bij iedere stap (stenen, vuur, opbouw hut en altaar).

De begeleiding wordt gedaan door ervaren mensen die zelf al deze processen hebben doorleefd en dit al vaak hebben begeleid.

We zorgen voor een veilige setting waar iedereen gezien en gehoord wordt.

favicon

Praktisch:

  • Prijs: €150 per persoon.
  • De locatie is centrum de Zunnekaant in het buitengebied van Orvelte (Drenthe).
  • Na je aanmelding ontvang je meer praktische info en een kleine paklijst.
  • Inclusief lichte maaltijd na afloop van de ceremonie.

Dit zeggen anderen na hun ervaringen met Vuur & IJs...

Birgit
Birgit
Wat was het een enorm mooie beleving die ik met jullie heb mogen meemaken!
🧡🍀🙏.
Het is voor mij altijd even wennen om me helemaal open te stellen voor een groep onbekende mensen, maar als ik er nu op terug kijk, was dat op een gegeven moment geen enkel probleem meer voor me. 
 
En daarom ben ik ook heel dankbaar dat ik met deze groep mooie mensen mijn eerste zweethut ceremonie heb mogen mee maken. Dank ook aan Melanie die zo mooi het vuur hoedde. Ik voelde me enorm gesteund door haar toen ik na de ronde van het Westen buiten was.
 
Veel dank ook aan Martin en Renate waardoor ik me vanaf het eerste moment helemaal kon overgeven aan wat er zou gaan gebeuren.
 
Tot slot wil ik nog graag met je delen dat ik dankzij deze ceremonie me nu echt heb gerealiseerd maar nog belangrijker ook heb geaccepteerd dat verdriet mijn hele leven een grote rol zal spelen. En ik zal het blijven koesteren / omarmen met al mijn liefde die ik heb. 💜
 
Nogmaals dank! En ik blijf jullie volgen, want jullie doen hele mooie dingen waar een mens alleen maar van kan groeien!
Annemieke
Annemieke

Na een innerlijke reis weekend meegemaakt te hebben met Vuur en IJs, gisteren ook een online ademsessie meegedaan. De combinatie van professionaliteit, kennis en ervaring en tegelijkertijd hun persoonlijke touch & ontzettende betrokkenheid maakt dat ik niet anders kan zeggen dan: ik ben fan van Vuur en IJs! 👌🙏

Rebecca
Rebecca

Supertoffe mannen die mooie concepten neerzetten. Ik heb meegedaan aan de Vuur & Ijs dag en volg ook wekelijks de online ademsessies. En ben hier erg over te spreken. Je wordt teruggebracht naar het hier en nu. Alles mag er zijn zoals het is. Daan en Luc creëeren daar een veilige setting voor. Daarvoor mijn dank!

Ontmoet je begeleiders

SoulShoot - Business. Renate Boers

Renate Boers

Watergieter / Vuurhoeder

Renate brengt mens en dier terug naar de basis waardoor ze weer (in)direct in verbinding komen met hun eigen natuur en zo met de grotere natuur waar wij onlosmakelijk mee verbonden zijn en deel van uitmaken. Zij nodigt je ertoe uit in bereidheid opnieuw in deze natuurlijke cyclus te stappen.

"Verlaag je verwachting, verhoog je intentie!"

martinklein

Martin Boersma

Watergieter / Vuurhoeder

Martin kon in de Zweethut voor het eerst echt volledig ongeremd zelfliefde ervaren. Na zichzelf een leven lang te veroordelen hielp het ritueel hem om daaruit te stappen en zichzelf te gaan zien als volwaardig mens. Helemaal volmaakt zoals hij is. In contact met moeder aarde en vader zon.

"Het ritueel doet zijn werk. Het vraagt overgave. Het vraagt om diep te buigen voor het leven zelf. Je hoeft niet meer te vechten, je hoeft niet te vluchten. Je hoeft niet jezelf te verbeteren. Je hoeft niets te worden. Er is geen bestemming, geen doel."

Aanmelden voor de Zweethut ceremonie

Lente Zweethut Ceremonie

 150,00 200,00 incl. BTW

Lente Zweethut Ceremonie
Zaterdag 5 februari 2022

10:00 – 18:00 uur

Wil je na afloop blijven overnachten? Selecteer dan hieronder je optie.
Prijzen zijn voor het geheel van de ceremonie en de overnachting.
Bij een overnachting regel je zelf eventueel eten en drinken.

Opties selecteren